søndag den 2. oktober 2011

Så hold da rigtigt på den hæklenålJa, den har vi hørt et utal af gange.
Men hvad er egentlig rigtigt?

Hvorfor er det rigtigst at holde med underhåndsgreb??

Det skulle faktisk være sundere for leddene at have det 'forbudte' overhåndsgreb.
Folk med gigt og dårlige led skal i hvert fald holde sig langt fra det 'rigtige' greb, siger gigtlægerne.

Egentlig kan det vel være ligemeget..
Det kan jo ikke ses på det førdige resultat...

16 kommentarer:

 1. Vi har god træning fra strikningen: 2 x overhånd

  SvarSlet
 2. Jeps, det er bedre at holde overhåndsgreb, men de "gamle" der lærte os det, mente jo nok det skulle se effektivt og smukt ud samtidig med..

  Kh. Lis

  SvarSlet
 3. Øv, jeg har lært "pincetgreb" i tidernes morgen og bliver rimelig hurtig træt i mine fingre. Dog har det hjulpet lidt med glovernålen. Men øver mig faktisk på "det forbudte greb" så jeg bedre kan holde ud :)

  SvarSlet
 4. Det var nu meget sjovt at opleve, at vi alle, der var til hæklecafe brugte "det forkerte greb" - så hvad mon egentlig der er rigtig og forkert ;-)

  SvarSlet
 5. Mette,,,
  Jeg håber du nåede at se min besked om at jeg var blevet forhindret.. æv.. havde glædet mig sådan..

  Jeg kan da lige meddele at jeg ville være endnu et billede i rækken.. jeg blevet drillet af mine ældre søskende med det forkerte greb i mange år.. men bliver aldrig træt i hænderne.. så det kan anbefales.

  Håber I havde en dejlig dag..
  Lone

  SvarSlet
 6. det er jeg rigtig glad for at læse :o)
  jeg kan´overhovedet ikke finde ud af det underhåndsgreb ... og alle driller mig .... nu kan jeg så fortælle dem at det er sundere :o) tihi ... og ja rigtigt resultat bliver jo det samme
  knus♥

  SvarSlet
 7. jeg kan begge dele.., men foretrækker overhånds..

  SvarSlet
 8. GUUUUD så hækler jeg også med "det forkerte greb" Der kan man bare se. ha ha ha.... -men godt at se jeg ikke er den eneste. ;-) Havde godt nok lagt mærke til at min svigerfars kæreste hæklede med underhåndsgrebet og tænkte: det var sku da en mærkelig måde at hækle på, ha ha ha... men nu blev jeg så det klogere, at det faktisk var det "rigtige" greb. ;-D

  SvarSlet
 9. Jeg bruger også "det forkerte" greb. Og det er jeg da glad for nu, hvor jeg ved, at det er sundere:)

  SvarSlet
 10. Jeg melder mig med i klubben af de "forkerte" hæklere... Jeg får også tit en kommentar med på vejen når folk ser hvordan jeg holder, men jeg tror grebet er kommet for at blive ;)

  SvarSlet
 11. Jeg hækler også på den forkerte måde. Min mor og min svigerinde på den rigtige måde. Min lillebror og niece på den forkerte måde som jeg selv. Vi talte netop om det i går til niecens 11 års fødselsdag om man at man godt kan holde på flere måder på nålen :-)

  SvarSlet
 12. jeg er også på det "forkerte" hold - har dog været lykkelig uviden indtil nu :D

  SvarSlet
 13. Er det ikke ca som at holde på en blyant ? eller er jeg lykkelig uvidende om hvad man rigtig gør ? - (det finder jeg måske ud af en dag ;o)
  mvh Mona

  SvarSlet
 14. hø hø det er nu så sjovt med snakken om at holde rigtigt/forkert på hæklenålen. Min farmor NÆGTEDE at fortsætte med at lære mig at hækle, hvis jeg ikke holdt rigtigt på nålen. Undervisningen stoppede den dag, for jeg kunne ikke holde rigtigt. Stakkels farmor var helt fortvivlet. Mon hun smiler fra himlen eller river sig i håret, når jeg hækler?

  SvarSlet
 15. Jeg melder mig under fanerne.. jeg holder også på den SUNDE måde!

  SvarSlet
 16. Sidder lige og kigger på din blog. Den er godt nok fin.Så faldt jeg lige over denne her side. Jeg er også med på bølgen hvor man hækler forkert. Men men men hvem siger vi holder forkert når vi nu er så mange der holder overhånds greb? tiderne skifter så det må den også gøre med hensyn til at hækle med overhånds greb. Syntes godt nok det ser fint og femenint ud når der er nogen der hækler underhånds greb, og jeg har prøvet, men det er alt for anstrengene og så går det langsomt:)
  God dag til dig og alle de andre der kigger med her.

  SvarSlet